ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Από τις 10:00 το πρωί σήμερα το λαϊκό προσκύνημα

Από τις 10.00 το πρωί ξεκινάει σήμερα το λαϊκό προσκύνημα του Μίκη θεοδωράκη στην μητρόπολη Αθηνών, όπου όλοι όσοι θέλουν μπορούν να πουν το τελευταίο αντίο στον μεγάλο έλληνα δημιουργό.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό από τις 10:00 το πρωί σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, και θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 19:00.

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (10:00-14:00), για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού και η σορός να μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου και θα γίνει την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ο ενταφιασμός, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Χθες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη, ενώ το λαϊκό προσκύνημα πήρε παράταση μίας ώρας, αφού ολοκληρώθηκε στις 20:00.

Η χήρα και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος, μέσω των συνηγόρων τους, συμφώνησαν ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει η ταφή στον Γαλατά Χανίων, όμως η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη προέβαλε το αίτημα η όλη τελετή να διοργανωθεί και να εκτελεστεί από συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Στο δικαστήριο παρενέβη το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, το οποίο εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Η διαφωνία είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει κατά μιάμιση ώρα η διαδικασία και η σορός να τεθεί τελικά για προσκύνημα λίγο μετά τις 16:00 και όχι από τις 15:00, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.