ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή παράταση στην Ανάρτηση Στοιχείων από το Κτηματολόγιο – Ποιες περιοχές αφορά

Μικρή παράταση, έως τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου δίνει το Κτηματολόγιο στην Ανάρτηση των Κτηματολογικών Στοιχείων για τους  καλλικρατικούς δήμους Ηράκλειας, Σερρών και Σιντικής.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της κτηματογράφησης- το Κτηματολόγιο «ανακοίνωσε» σιωπηρή παράταση, προειδοποιώντας ότι μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 θα αρχίσουν να εκδίδονται τα πρώτα πρόστιμα για καθυστερήσεις.

Οπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο, τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα μέχρι τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι η Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 2 Οκτωβρίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.