ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιλά μέσα από τον Κορυδαλλό ο Φουρθιώτης: Τι ισχυρίζεται για τη σύλληψή του και την υπόθεση

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού έκανε Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης, που κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή το Μεγάλο Σάββατο, κατηγορούμενος για συνολικά 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.

«Δεν σκηνοθέτησα τις επιθέσεις που έγιναν σπίτι μου, είμαι στόχος», δήλωσε κατά την απολογία του ο γνωστός παρουσιαστής, που αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι «σχεδίασε» τις επιθέσεις εναντίον του. Σε κελί μαζί με 4 κρατούμενους «χαμηλής επικινδυνότητας» οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, που θα παραμείνει στον Κορυδαλλό μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος. Στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας οδηγήθηκε ο 48χρονος συγκατηγορούμενός του, ενώ ο 42χρονος ποινικός, που φαίνεται να εμπλέκεται και σε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ, πήρε το δρόμο για τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής, που μέχρι στιγμής είναι ψύχραιμος και λιγομίλητος, δεν ζήτησε τίποτα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ παράλληλα δεν έφαγε το φαγητό των φυλακών καθώς ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή λόγω προβλήματος υγείας.

Περιστατικά

«Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου». Αυτό φαίνεται να ανέφερε ο Μένιος Φουρθιώτης σε αστυνομικό που αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο όχημά του για να μετακινηθεί τον περασμένο Μάρτιο.  Πρόκειται για ένα μόνο από τα δεκάδες περιστατικά που αναγράφονται σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο περιέχει αναφορές των αστυνομικών τής συνοδείας του γνωστού παρουσιαστή.  Οπως λένε χαρακτηριστικά πρόκειται για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στις 10 Ιανουαρίου ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται, ενώ λίγες μέρες αργότερα ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιπλήξουν μία συνεργάτιδά του στο κανάλι. Σε ένα άλλο περιστατικό κατά τη διάρκεια  διαδρομής  με αυτοκίνητο, απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, προφασιζόμενος ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Μάλιστα, ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει το συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδοτος. Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας, αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου».

Ο 48χρονος

«Οσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Π. να πάω μαζί του στη φύλαξη του Μένιου και στο ραδιόφωνο. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1.500€ και αμέσως είπα ναι κι έτσι ξεκίνησε η φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Π.  Υποψιαστήκαμε ότι θέλει κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος». Τα παραπάνω είχε δηλώσει κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ο 48χρονος που συνελήφθη ως κατηγορούμενος τόσο για τις επιθέσεις στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη όσο και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, στις 16 Απριλίου. Το DNA του είχε βρεθεί στο σακίδιο που άφησαν πίσω τους τα δύο άτομα κατά την επίθεση σε βάρος των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Του βρήκα άτομα»

Από την πλευρά του ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ τα βρήκα και από κει και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν». Οπως ανέφερε στους αστυνομικούς, ο παρουσιαστής τού είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες.

Ο Βαξεβάνης

Στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «διακρίνω εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένες οι τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει, ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση».

πηγή:Ελεύθερος Τύπος