3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός, ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

Μιλούν στο Usay.gr οι «ξεχασμένοι» εργαζόμενοι των φυλακών Λάρισας! «Επιστράτευσαν» ράφτη κρατούμενο για να φτιάξουν μάσκες!

Στα… «κάγκελα» βρίσκονται τις ημέρες της καραντίνας οι 192 εργαζόμενοι των φυλακών Λάρισας, που μέχρι και κρατούμενο ράφτη «επιστράτευσαν» για να μπορέσουν να φτιάξουν μάσκες για τον κορωνοϊό.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη φυλακή της Ελλάδας, η Πολιτεία άργησε να μεριμνήσει λέει ο Πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Λάρισας Νίκος Γκατζιώνης, που περιγράφει στο usay.gr το μπάχαλο που δημιουργήθηκε τις πρώτες μέρες της καραντίνας.

«Σε μια φυλακή που στοιβάζονται στην κυριολεξία 750 κρατούμενοι, εμείς οι εργαζόμενοι εξακολουθούμε να είμαστε το 1/3 σε αριθμό. Αντιλαμβάνεστε ότι τις μέρες της καραντίνας δουλεύαμε όλοι και με το παραπάνω. Δεν υπήρξαν ούτε άδειες ειδικού σκοπού, ούτε προφυλάξεις για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

Υπήρχαν εργαζόμενοι που τις πρώτες μέρες έρχονταν στη δουλειά ακόμη και με πυρετό. Θερμομετρήσεις δε γίνονταν, γιαυτό σκεφτήκαμε να πάρουμε μόνοι μας μέτρα.Καλέσουμε τον Ερυθρό Σταυρό Λάρισας για να κάνει αυτή τη δουλειά και τους ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, βάλαμε χρήματα από την τσέπη μας για να φτιάξουμε 400 μάσκες, ευτυχώς είχαμε και ένα ράφτη κρατούμενο που μπήκε και αυτός στη…μάχη για το ράψιμο τους».

Ακόμη και τις πρώτες μέρες που η χώρα μπήκε σε καραντίνα….γίνονταν μεταγωγές. Συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου 23 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στις φυλακές Λάρισας, με τους εργαζόμενους να «κραυγάζουν» μέσα από επιστολή τους προς την Πολιτεία, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

«Κάναμε το σταυρό μας κάθε μέρα, και περιμέναμε….Τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε; Ζητήσαμε από το κράτος τα αυτονόητα….μόνοι μας πως να προφυλαχθούμε; Μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν από λίγες μέρες μας έδωσε γάντια και αντισηπτικά» εξομολογείται ο Πρόεδρος των εργαζομένων, ο οποίος είπε στο usay.gr ότι ούτε στολές δεν έχουν οι εξωτερικοί φρουροί και ακόμη μαζεύουν χρήματα για να τις αγοράσουν από την τσέπη τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τους εργαζόμενους των φυλακών, υπάρχουν περιπτώσεις που δέκα κρατούμενοι στοιβάζονται σε ένα κελί , ενώ η μεταφορά ενός ύποπτου περιστατικού στον κορωνοϊό που τελικά ήταν αρνητικό, έγινε όχι με ασθενοφόρο, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά με την κλούβα, συνοδεία των υπαλλήλων εξωτερικής φρουράς.

Οι κρατούμενοι λένε οι υπάλληλοι των φυλακών Λάρισας, κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού οι σκέψεις και οι συζητήσεις για αποσυμφόρηση των φυλακών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου… όπως συνέβη και σε Γαλλία και Ιταλία εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοϊού, έμεινε στα «χαρτιά»…