ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μηνύσεις κατά αντιεμβολιαστών από τον Μητροπολίτη Δράμας!

«Πουλημένο, μασόνο, αντίχριστο» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίουσαν σε αναρτήσεις του για τον μητροπολίτη Δράμας, αντιεμβολιαστές, οι οποίοι πλέον θα λογοδοτήσουν στο διακτήριο.

Συγκεκριμένα, μήνυση κατέθεσε ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος εις βάρος δυο δραμινών αρνητών του κορωνοϊού και των εμβολίων, οι οποίοι έσπειραν ψεύτικες ειδήσεις για το άτομό του.

Η Εισαγγελία αποφάσισε η διαδικασία να οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο και άφησε ελεύθερους τους δύο πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δράμας ανέφερε:

«Προ τριών ημερών περίπου, περιήλθε σε γνώση μου ότι μέσω του διαδικτύου κάποια πρόσωπα διέσπειραν ψεύδη για το πρόσωπό μου. Όχι αυτά τα κατά χιλιάδες, που διακινούνται την περίοδο αυτή της πανδημίας, για τα οποία και ανεχόμεθα και συγχωρούμε τους Χριστιανούς. Το ένα από μία κυρία έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Δράμας απηγόρευσε να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid. Με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος εις την κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω δε από το σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως, κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου, “ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος”. Εξετόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν Επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος.

Κατευθύνθηκα εις το αστυνομικό τμήμα της Δράμας. Κατέθεσα μηνυτήριο αναφορά. Η Αστυνομία εκινήθη ταχύτατα. Συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί. Και εντέλει αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί δικάσιμος. Παραπέμπεται, δηλαδή, το θέμα στις καλένδες και παραμένει ο διασυρμός του προσώπου μου. Δεν υπάρχει για κληρικό μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν την τριπλή, την οποία, συγγνώμη, αποπτύω μετ’ αγανακτήσεως και λυπούμαι πάρα πολύ για την αντιμετώπιση την οποία έτυχα.

Γνωρίζουν όλοι πόσο υπεύθυνη στάση κρατήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.