ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυση κατά Κρέτσου για κακούργημα κατέθεσε ο Alpha

Μήνυση κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, ο οποίος και υπέγραψε το σχετικό πρακτικό της επιτροπής, κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA. Η μήνυση αφορά στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

 

 

Μεταξύ άλλων, στην 70σέλιδη μήνυση περιλαμβάνονται στοιχεία αναφορικά με το πόθεν έσχες του ενός εκ των υπερθεματιστών Χρήστου Καλογρίτσα, που κατά τον ALPHA καταδεικνύουν ότι έγινε πλημμελής έλεγχος αυτού.

Ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Alpha και υπέβαλε τη μήνυση, δήλωσε:

«Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό, ο ALPHA κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική, ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».