ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα τριών παιδιών οργάνωσε τη μεγάλη ληστεία της εργοδότριάς της

Μια 29χρονη μητέρα τριών παιδιών από το Λίβανο η οποία εργαζόταν στην επιχείρηση της 62χρονης ιδιοκτήτριας καφέ μπαρ στην περιοχή του Μασταμπά στο Ηράκλειο, ήταν αυτή που οργάνωσε την κλοπή, με λεία 45.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας, στο σπίτι της εργοδότριάς της, δίνοντας μάλιστα τα κλειδιά στον αλλοδαπό σύντροφό της και τους δυο συνεργούς του.

Φρόντισε, μάλιστα, να εξαφανιστεί πριν γίνει αντιληπτή η κλοπή καθώς, μία ημέρα μετά, ισχυρίστηκε κλαίγοντας στην 62χρονη ότι έπρεπε να πάει επειγόντως στην Αθήνα για να λύσει προβλήματα που της είχαν προκύψει και έφυγε μαζί με τα τρία παιδιά της. Όπως αποδείχθηκε όταν πλέον έγινε αντιληπτή η κλοπή που είχε γίνει στις 7 Ιανουαρίου, η 29χρονη Λιβανέζα που κατοικούσε στην ίδια πολυκατοικία με την εργοδότριά της η οποία της είχε παραχωρήσει διαμέρισμα, είχε πρόσβαση στο σπίτι της 62χρονης και διευκόλυνε τους δράστες να μπουν, υποδεικνύοντάς τους το σημείο όπου κρυβόταν ο «θησαυρός».

Η ίδια και ο 45χρονος Αλγερινός με τον οποίο διατηρεί ερωτική σχέση αναζητούνται από την Ασφάλεια Ηρακλείου, οι άνδρες της οποίας συνέλαβαν τους δυο συνεργούς τους, έναν 46χρονο Αλγερινό που τους είχε απασχολήσει στο παρελθόν για κλοπές και έναν 39χρονο Μαροκινό ο οποίος είχε επιχειρήσει να περάσει ναρκωτικά στα κρατητήρια, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Κατά τις έρευνες που έγιναν το πρωί της Τετάρτης στα σπίτια τους, είχαν κατασχεθεί κοσμήματα, δυο υπολογιστές, μια φωτογραφική μηχανή με τρεις φακούς, ρούχα, μια τσάντα πλάτης, θήκες και φορτιστές υπολογιστών, ένα κράνος, μια μοτοσικλέτα, 550 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.