ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μητροπολίτης Ξάνθης: Σε θέματα υγείας θα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και κανέναν άλλον

Τη  θέση του υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορvνοϊού επανέλαβε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως είναι «μονόδρομος» και υπογραμμίζοντας πως οι ιερείς δεν θα πρέπει να «παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης τόνισε πως «συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία» για να συνεχίσει αναφερόμενος και στην προσωπική του περιπέτεια υγείας. Ο μητροπολίτης παρότι εμβολιασμένος νόσησε, ωστόσο το εμβόλιο ήταν αυτό που του επέτρεψε να περάσει τη νόσο σαν μία απλή γρίπη.

«Βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εμβολιασμένοι και νοσούν γιατί δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, αλλά το περνούν με πολύ ήπια συμπτώματα. Ένας εξ’ αυτός ήμουν και εγώ που νόσησα ενώ είχα κάνει και τα δύο εμβόλια. Έμεινα σε καραντίνα 10 ημέρες αλλά το πέρασα σαν μία απλή γρίπη» εξήγησε ο Μητροπολίτης στη Δημόσια Τηλεόραση.

«Για αυτό η εκκλησία συνιστά, από ποιμαντικό ενδιαφέρον στους πολίτες να εμβολιαστούν. Γιατί μας το λένε οι υπεύθυνοι της υγείας και το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές ότι σε θέματα υγείας θα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και κανέναν άλλον» συμπλήρωσε ο ίδιος.