ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίζες τα εξοπλιστικά: Αποφυλακίζεται με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας – Επίθεση Τοχατζόπουλου σε συνήγορο Ζήγρα: Είσαι γελοίος και πρακτοράκι.

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 200.000 ευρώ ο Αντώνης Κάντας που κατηγορείται για μίζες στα εξοπλιστικά

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, διέταξε την αποφυλάκιση του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών και συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, με εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο Αντώνης Κάντας συνεργάστηκε με τις αρχές, αλλά και ότι επέστρεψε στο δημόσιο τα κλεμμένα ύψους 12 εκατ. Ευρώ.

Επίθεση Τσοχατζόπουλου στον συνήγορο του Ζήγρα: Είσαι γελοίος και πρακτοράκι!

Εντωμεταξύ τα ξίφη τους διασταύρωσαν,την Παρασκευή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης, κατά την εκδίκαση υπόθεσης για τις μίζες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, και συγκεκριμένα ο Λ. Κοτσαλής, υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί -δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος- το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Αν η ένσταση γίνει τελικώς δεκτή από το δικαστήριο -η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε πάντως την απόρριψή της- τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του, ο Ι. Παγορόπουλος (εις εκ των συνηγόρων του κ. Τσοχατζόπουλου) είπε: «Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο». Τότε παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Τι να κάνει να φύγει; Να κάτσει εδώ να δικαστεί… Να λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Γκαρίπης. Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσοχατζόπουλος παρενέβη με τη σειρά του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο».

Στην αγόρευσή του, πάντως, ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος οδηγεί στην ατιμωρησία των υπουργών. Κάλεσε, δε, το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή τη σχετική ένταση που υπέβαλε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού λόγω αντισυνταγματικότητας. Η δίκη, τελικώς, διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου, ενώ το δικαστήριο θα αποφανθεί επί της ένστασης στην επόμενη συνεδρίασή του.