ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μοιραία η ανακοπή! Δεν υπήρχε ασθενοφόρο σε όλο το νομό!

Ένας 67 χρονος Γερμανός στην Αγιά Φωτιά Σητείας έχασε τη ζωή του μετά από ανακοπή αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο σε όλο το νομό Λασιθίου.

Η σύζυγος του 67χρονου  χθες βράδυ μόλις είδε ότι ο άνδρας της δεν αισθάνεται καλά ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, το μοναδικό ασθενοφόρο είχε μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να μεταφέρει μία ηλικιωμένη γυναίκα για μαγνητική τομογραφία.

Έτσι, ζητήθηκε η συμβολή των εθελοντών διασωστών εκτάκτων αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), ενώ στο σπίτι του 67χρονου μετέβησαν και αστυνομικοί. Οι διασώστες της ΕΔΕΑΚ έκαναν προσπάθειες ανάνηψης με την βοήθεια απινιδωτή χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος

Απίστευτη περιπέτεια 

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το ΕΚΑΒ είχε αναγκαστεί να μεταφέρει μια 90χρονη γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο γιατί δεν λειτουργεί ο  αξονικός τομογράφος στη Σητεία παρότι είναι καινούργιος. Στο δρόμο για τον Άγιο Νικόλαο το ασθενοφόρο ειδοποιείται ότι ούτε εκεί λειτουργεί ο αξονικός. Το ασθενοφόρο αλλάζει πορεία και κατευθύνεται προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο

Λόγω αυτής της απίστευτης περιπέτειας ολόκληρος ο νομός Λασιθίου έμεινε χωρίς ασθενοφόρο για 5 ώρες.

Η εθελοντική ομάδα που έφτασε στο σπίτι του άτυχου 67χρονου έκανε τα πάντα για να τον σώσει ωστόσο δυστυχώς  δεν διαθέτει τα απαραίτητα μέσα. Δεν έχουν ασθενοφόρο και μεταφέρουν τα περιστατικά με  ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι που έχει έναν απινιδωτή αλλά  δεν διαθέτει καν φορείο, αλλά σανίδα ακινητοποίησης.