ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μολότοφ, δακρυγόνα και φωτιές σε κάδους στην Πάτρα, στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

patra

Χάος επικρατεί στο κέντρο της Πάτρας με τα επεισόδια να είναι γενικευμένα κυρίως στην οδό Κορίνθου, αλλά και στις κάθετες οδούς Ερμού, Αγίου Νικολάου, Κολοκοτρώνη.

Τα άτομα τους αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν τραβηχθεί προς το Παράρτημα, όμως συνεχίζεται η ένταση.

Άρον – άρον έκλεισαν οι καταστηματάρχες του κέντρου τα μαγαζιά τους ενώ οι πολίτες που βρίσκονταν εκεί, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Αυτή την ώρα ο υπ. Δημαρχος του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Σπαρτινός μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πατρας Γιώργο Ρώρο κατευθύνονται στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτυρόταν για τις προσαγωγές.

Νεότερη ενημέρωση 13.45′

Σε επτά προσαγωγές ατόμων, έχουν ήδη προχωρήσει μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί μετά την μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης στη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Νεότερη ενημέρωση 13.36′

Πανικός αυτή την ώρα στο κέντρο και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς που ακολουθούσαν την πορεία, έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και οι αστυνομικοί απαντούν με τη ρίψη χημικών.

Νεότερη ενημέρωση 13.20′

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λίγο νωρίτερα οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και σε αστυνομικό της Ασφάλειας Πατρών ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα επί της οδού Κορίνθου, ενώ έχουν προκληθεί και μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα.

Νεότερη ενημέρωση 13.16′

Στόχος των αντιεξουσιαστών έγιναν πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί που παρακολουθούν διακριτικά την συγκέντρωση μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν με σφεντόνες που πετούσαν μεταλλικά σφαιρίδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, στους αστυνομικούς επί της οδού Κορίνθου στο ύψος της Πατρέως.

Νεότερη ενημέρωση 13.12′

Ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά το συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 800 ατόμων.

Αρχικά οι διαδηλωτές, που φωνάζουν συνθήματα τόσο για τον Αλέξη όσο και για τον Νίκο Ρωμανό, συγκεντρώθηκαν στο πρώην Παράρτημα στην Κορίνθου και τώρα πλέον είναι σε εξέλιξη η πορεία που ακολουθεί τη διαδρομή Κορίνθου, Ζαίμη, Μαιζώνος.

Πρώτη ενημέρωση 12.30′

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό και φορτισμένο κλίμα, λόγω και της απεργίας πείνας που συνεχίζει για 27η ημέρα ο Νίκος Ρωμανός, πραγματοποιούνται σήμερα οι εκδηλώσεις στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ειδικό φρουρό πριν από έξι χρόνια.

Αυτή την ώρα περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, που πλέον είναι ανοικτό μετά την ανακατάληψη που έκαναν αντιεξουσιαστές την περασμένη Πέμπτη, και σε λίγο θα ξεκινήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Να σημειωθεί πως όλες οι σημερινές κινητοποιήσεις γίνονται υπό το «βλέμμα» της ΕΛ.ΑΣ.

πηγή : patrastimes.gr