3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

«Μοντέλο Πόρου» για όποιες περιοχές χτυπήσουν «κόκκινο»! Ο κορωνοϊός «τρώει» τη ΔΕΘ! Η κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας!

Προβληματίζει η παρουσία του ιού στην Ελλάδα, όπως αυτή αντανακλάται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων, που έφτασαν χθες τα 151.

Στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων έχει πέσει η επέκταση του «μοντέλου Πόρου» και σε άλλες περιοχές της χώρας, εστιάζοντας σε εκείνες που τα επιδημιολογικά φορτία παραμένουν σταθερά ανοδικά επί ημέρες.

Ήδη, η ανακοίνωση νέων μέτρων από πλευράς του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σχεδόν αιφνιδιαστικά, για τις λιτανείες, τα πανηγύρια αλλά και τους όρθιους σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αποτυπώνει τον προβληματισμό της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Βαρόμετρο των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων θα αποτελέσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σαββατοκύριακου, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης για την πιθανή επιβολή νέων περιορισμών την ερχόμενη Δευτέρα, στην καθιερωμένη πια τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα η «έκρηξη» κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη οδηγούν σχεδόν αναπόδραστα και σε σενάρια ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ.