ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνει στο αρχείο η καταγγελία Σπίρτζη για τη Digea

Να αρχειοθετηθεί  ζητούν για τις καταγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη οι εισαγγελείς, οι οποίοι άνοιξαν δικογραφία με αφορμή την αναφορά του υπουργού Υποδομών για την Digea, καταλογίζοντας στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) παρατυπίες και παράνομες ενέργειες κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής».

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ.Σπίρτζης έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού  με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία τη DIGEA, κάτω από άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική της μεταχείριση. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αναφοράς του κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Για τους εισαγγγελείς ωστόσο που διενήργησαν την έρευνα- εάν και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο εισαγγελέας Εφετών- αρκεί ο ανάδοχος να έχει «διαφορετική νομική προσωπικότητα» και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.