3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το σκουπιδαριό στο ναυάγιο της Ζακύνθου! Ποιος τα μάζεψε τελικά

Σε χωματερή μετατρέπεται συχνά πυκνά η πανέμορφη μαγευτική παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, από τους σωρούς σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι επισκέπτες της ακτής.

Η πασίγνωστη παραλία της Ζακύνθου και μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, βουτηγμένη στα σκουπίδια εξαιτίας της ασυνειδησίας των χιλιάδων επισκεπτών της, αλλά και της ανευθυνότητας κρατικών και δημοτικών αρχών που αδιαφορούν για την προστασία της.

Η φωτογραφία που ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε θυμό και οργή, με τους τουρίστες να φωτογραφίζονται στην διάσημη παραλία λίγο πριν φύγουν με το καΐκι, δίπλα στον σωρό από σκουπίδια που αφήνουν αδιάφοροι πάνω στη χρυσή άμμο.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης απάντησε πως δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού.

Με επιστολή-απάντηση στην Δημοτική Αρχή που απέστειλε η ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί για την μαγευτική παραλία της Ζακύνθου, ξεκαθάρισε πως τα σκουπίδια στις ακτές είναι ευθύνη των Δήμων σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Πόρτο, Βρώμη, Μαριές, Διονύσης Γιατράς, μίλησε στο MEGA, για την πρωτοβουλία της ομάδας του να καθαρίσει την παραλία.