ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαλάσκας για 12χρονη στον Κολωνό: Η έρευνα θα επεκταθεί και στους «πελάτες» του 53χρονου

Στο βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονος από τον 53χρονο στον Κολωνό σχολίασε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Αρχικά, ο αστυνομικός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως: «Το παιδάκι δεν είχε μιλήσει. Ακόμα και στο σπίτι του προσπαθούσε να καλυφθεί. Έστελνε και τα βίντεο σε αυτό το δίποδο το ανθρωπόμορφο, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν ανήκει κάποιος στο ανθρώπινο είδος όταν βάζει τα χέρια του, ακουμπάει σε ένα τόσο μικρό κοριτσάκι».

«Ανακαλύφθηκε και το περιστατικό καταδόθηκε σε έμας. Ένα μήνα μας πήρε για να μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα fake προφίλ, να δούμε τα μηνύματα», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Μάλιστα ανέφερε, ότι η «κόλαση» που περνούσε το κορίτσι συνέβαινε επί μήνες, ενώ αυτό που προκάλεσε σοκ ήταν το προφίλ του δράστη: «Ήταν ψάλτης, ο οποίος ήταν επιφανής είχα απίστευτα κοινωνικά άρτια και καλή οικογένεια. Έχει ένα γιο και μία σύζυγο, και αυτή επιφανής».

Επιπλέον, επισήμανε πως «ελέγχονται άπαντες» και πως η έρευνα θα επεκταθεί και στους «πελάτες» του 53χρονου: «Όταν ανακαλύπτεις έναν παιδόφιλο, ο κάθε ένας έχει και ένα σύστημα. Από αυτούς τους πελάτες μπορούμε να ανακαλύψουμε ένα κυκλώματα παιδόφιλων. Γιατί μπορεί να έχουν αρχεία και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε».

Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχει μια περίεργη σελίδα που μπαίνουν, είναι διαδραστική. Χωρίς στοιχεία, ο ένας μπορεί να μιλάει με τον άλλον. Ανεβάζουν τα πάντα στο dark net, όπου μπαίνουν ανώμαλοι άνθρωποι», αναφέρθηκε στα λεγόμενα πολυ-σαιτ που η μία ιστοσελίδα οδηγεί σε άλλη.

Όταν ερωτήθηκε για το «τι τύχη έχουν οι παιδόφιλοι στις φυλακές» τόνισε: «Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι νόμοι στις φυλακές, από τους συγκρατούμενους, γι’ αυτούς που κάνουν πολύ αισχρά πράγματα, συνήθως που δολοφονούν μικρά παιδάκια. Τώρα παιδόφιλοι μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι μεγάλες οι ποινές».

Όσον αφορά για τον παιδόφιλο στον Άγιο Παντελεήμονα το 2020 εξέτισε ποινή για βιασμό κατά συρροή, και όταν αποφυλακίστηκε ασελγούσε σε δυο αγοράκια 7 και 8 χρονών, αλλά και σε 15χρονο τόνισε: «Και να σας ενημερώσω για κάτι; Και θα ξαναμπεί και θα ξαναβγει. Αυστηροποιήθηκε (ο ποινικός κώδικας), αλλά δεν τελειοποιήθηκε, γιατί το σύστημα πατάει στην απόλυτη ελευθερία και τη δημοκρατία. Έτσι όμως τα πράγματα τα βλέπει η Ευρώπη».