ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων την Πέμπτη κατά του ασφαλιστικού – Μάθετε ποιοι απεργούν

Με 24ωρη απεργία αύριο και συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

 

 

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

Δεν είναι γνωστό έως τώρα, πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην αυριανή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

Ρολά κατεβάζει (και) ο τομέας της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται αύριο πτήσεις. Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 12.01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη)

Λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η Olympic Air αναγκάζεται να ακυρώσει 36 σκέλη πτήσεων την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, ως κάτωθι:

Ακυρώνονται οι παρακάτω πτήσεις της Olympic Air στις 7 Απριλίου 2016:

ΟΑ 060 Αθήνα – Πάρος

ΟΑ 061 Πάρος – Αθήνα

ΟΑ 062 Αθήνα – Πάρος

ΟΑ 063 Πάρος – Αθήνα

ΟΑ 064 Αθήνα – Πάρος

ΟΑ 065 Πάρος – Αθήνα

ΟΑ 004 Αθήνα – Νάξος

ΟΑ 005 Νάξος – Αθήνα

ΟΑ 012 Αθήνα – Κάλυμνος

ΟΑ 013 Κάλυμνος – Αθήνα

ΟΑ 066 Αθήνα – Πάρος

ΟΑ 067 Πάρος – Αθήνα

ΟΑ 070 Αθήνα – Σύρος

ΟΑ 071 Σύρος – Αθήνα

ΟΑ 042 Αθήνα – Μήλος

ΟΑ 043 Μήλος – Αθήνα

ΟΑ 018 Αθήνα – Ικαρία

ΟΑ 019 Ικαρία – Αθήνα

ΟΑ 056 Αθήνα – Κύθηρα

ΟΑ 057 Κύθηρα – Αθήνα

ΟΑ 024 Ρόδος – Καστελόριζο

ΟΑ 025 Καστελόριζο – Ρόδος

ΟΑ 090 Ρόδος – Κάρπαθος

ΟΑ 090 Κάρπαθος – Κάσος

ΟΑ 090 Κάσος – Σητεία

ΟΑ 091 Σητεία – Κάσος

ΟΑ 091 Κάσος – Κάρπαθος

ΟΑ 091 Κάρπαθος – Ρόδος

ΟΑ 094 Ρόδος – Κάρπαθος

ΟΑ 095 Κάρπαθος – Ρόδος

ΟΑ 030 Αθήνα – Λέρος

ΟΑ 031 Λέρος – Αθήνα

ΟΑ 020 Αθήνα – Αστυπάλαια

ΟΑ 021 Αστυπάλαια – Αθήνα

OA 096 Αθήνα – Κάρπαθος

ΟΑ 097 Κάρπαθος – Αθήνα

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.

Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.

Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.

Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.

Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί από την αεροπορική εταιρεία από την οποία έχει εκδώσει εισιτήριο.