ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ προσαγωγών «πρωτοπαλίκαρων» και έφοδοι σε κελιά «Νονών» της νύχτας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί και κατασχεθεί όπλα και εκρηκτικά, καθώς τα μέλη της συμμορίας των εκβιαστών φέρονται να ενέχονται και σε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος καταστημάτων.

Όπως αναφέρει το Βήμα, ο 50χρονος, πρώην μέλος των ΕΚΑΜ που κατηγορείται για υποβοήθηση του Χριστόδουλου Ξηρού, κατηγορείται επίσης για συμμετοχή και μάλιστα με κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα των εκβιαστών που ερευνά η ΕΛΑΣ.

Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα έχει συλληφθεί μία δικηγόρος, αλλά και συγγενείς «νονών της νύκτας» που κρατούνται στις φυλακές.

Επιπλέον έχει συλληφθεί και ένας 55χρονος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για φόνο που είχε διαπράξει τον Σεπτέμβριο του 1994 έξω από νυχτερινό κέντρο στο Πέραμα και ο οποίος θεωρείτο στενός φίλος βαρυποινίτη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για την δράση κυκλώματος που εκπορεύεται από τις φυλακές. Πιθανόν οι κατηγορούμενοι γι αυτή την υπόθεση θα υπερβούν τους 30. 

Έρευνες και στα κελιά

Παράλληλα με την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., τις προσαγωγές και τις συλλήψεις «πρωτοπαλίκαρων» συμμοριών των οποίων ηγούνται προφυλακισμένοι «Νονοί» της νύχτας, στήθηκαν και ταυτόχρονες έφοδοι και εξονυχιστικές έρευνες σε κελιά φυλακισμένων και προφυλακισμένων, που αφορούν τόσο το οργανωμένο έγκλημα όσο και την τρομοκρατία στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπου κρατούνται και κυρίως στον Δομοκό και τον Κορυδαλλό.

Ανάμεσα στα κελιά που έχουν ερευνηθεί είναι και αυτά βαρυποινιτών και ηγετών μεγάλων συμμοριών του κόσμου της νύχτας, αλλά και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις που κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξέταση.

Άλλωστε, ο Χάρης Κόκα και ο Χρήστος Πατουχέας προέρχονται από τον κόσμο του κοινού ποινικού εγκλήματος και οι εντολές που φέρεται να έλαβε ο Κόκα για τον Ξηρό, όσο ακόμα ήταν στην φυλακή και μάλιστα στην Ά Πτέρυγα του Κορυδαλλού, φέρονται να προέκυψαν από έγκλειστους τόσο για υποθέσεις τρομοκρατίας όσο και από ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος.