ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπήκε» επίσημα ο χειμώνας και έπεσαν τα πρώτα χιόνια!

Πρώτη μέρα του χειμώνα η σημερινή και η αλλαγή εποχής… σφραγίστηκε με τα πρώτα χιόνια, τα οποία έπεσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Δευτέρας στο Σοχό, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής. Στα πεδινά της Θεσσαλονίκης, το θερμόμετρο δείχνει μονοψήφιες τιμές, και στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία, το πρωί, δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καταγράφεται σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας. Υπό το μηδέν έχει πέσει ο υδράργυρος στο νομό Φλώρινας, όπου μετρήθηκαν οι χαμηλότερες τιμές της ημέρας (Νέος Καύκασος -8, στην πόλη της Φλώρινας -6, Βαρικό -5).
Νυμφαία Κομοτηνής
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην περιοχή της Νυμφαίας Κομοτηνής αναφέρει το inkomotini.news. Μάλιστα υπήρξε και χιονόστρωση όπως μαρτυρούν το βίντεο και οι φωτογραφίες των Καιρικών Νέων Θράκης, από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Βουλγαρίας, λίγο πριν τα σύνορα Νυμφαίας-Μακάζα, στο ύψος του τελευταίου τούνελ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού πάντως και σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά της Μακεδονίας και της Θράκης και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θράκης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή Φωτογραφίας: Καιρικά Νέα Θράκης