ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπογιές και συνθήματα από τον «Ρουβίκωνα» σε 7 σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας

Μπογιές σε επτά υποκαταστήματα πολύ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ πέταξαν τα ξημερώματα της Κυριακής μέλη του Ρουβίκωνα.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Ρουβίκωνα «επισκέφτηκαν» τα υποκαταστήματα της γνωστής αλυσίδας στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Αμπελόκηποι, Γούβα, Ν. Ηράκλειο και Πευκάκια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην σελίδα της η αναρχική συλλογικότητα: «το περιστατικό που αποτέλεσε και την αφορμή για την επίσκεψή μας στα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας, ήταν η απόλυση στον Πύργο μιας εργαζόμενης, μητέρας τριών παιδιών, που μάλιστα τα μεγαλώνει μόνη της».

Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε γίνεται ακόμη λόγος για «συνεχείς καταγγελίες από πελάτες για προσφορές-κοροϊδία» και για καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων για «εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της εξάντλησης, αιφνιδιαστικούς ελέγχους, συνεχείς επιπλήξεις και καθημερινές απειλές απόλυσης».

Εκτός από τις μπογιές τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν και συνθήματα στις προσόψεις των καταστημάτων όπως: «Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους».