3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυστικότητα αλλά και ένταση στην απολογία Λυκουρέζου

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μεταφέρθηκε στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση της Energa, Αριστείδη Φλώρου, στο πλαίσιο της έρευνας για την «μαφία των φυλακών».

Ο γνωστός ποινικολόγος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας στο υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου.

Τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου άρχισε μέσα σε κλίμα έντασης, όταν ο ειδικός ανακριτής ζήτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο συνήγορος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό και ότι ήδη έχει ενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνοδευόταν από αστυνομικούς και βγήκε από το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετείου χαμογελαστός κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.

Στο πλευρό του βρίσκονται συνεργάτες του, τα παιδιά του και φίλοι του.

Η κόρη του ποινικολόγου Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, μόλις είδε τον πατέρα της έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει ενώ δίπλα στον γνωστό ποινικολόγο βρίσκεται και η σύντροφος του, ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη.