ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

Ακόμα κι αν φαίνεται απλό (ή λιγότερο σημαντικό), το να βγάζετε τα παπούτσια μόλις περάσετε την πόρτα του σπιτιού είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπετε. Δεν μας πιστεύετε; Εδώ είναι κάθε λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιβάλετε έναν “τα παπούτσια δεν επιτρέπονται” κανόνα στο σπίτι σας αμέσως.

1. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να καταστρέψουν τα πατώματά σας.
Τα σκληρά παπούτσια ή τα τακούνια είναι πιο «λειαντικά» από τις κάλτσες ή τις παντόφλες με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, μπορεί να δημιουργήσουν εκδορές στα ξύλινα πατώματα σας. Για να μην αναφέρουμε, τα μικρά σωματίδια των παπουτσιών που τρίβονται και προκαλούν φθορά στα χαλιά.

2. Φέρνουν τοξίνες που μολύνουν τον αέρα του σπιτιού σας.
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ουσίες όπως τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για το γκαζόν ή η πίσσα άνθρακα που χρησιμοποιείται στην άσφαλτο (η οποία είναι καρκινογόνος ουσία) μπορούν εύκολα να εντοπιστούν στα παπούτσια σας, στο σπίτι σας και να μείνουν μόνιμα σε γωνίες και σχισμές. Βγάζοντας τα παπούτσια σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατεύσετε την υγεία σας.

3. Μεταφέρουν χώμα που καταλήγει παντού.
Φυσικά, δεν είναι όλα όσα πατάτε έξω τοξικά, αλλά πολλά από αυτά είναι, τουλάχιστον βρώμικα. Θέλετε πραγματικά τη σκόνη από το γήπεδο ή το χώμα από τον κήπο σας (και ό, τι τα μικρά πλάσματα ζουν εκεί) στο σπίτι σας; Μπορείτε να πείτε στην οικογένειά σας να αφήνουν τα παπούτσια στην πόρτα, αλλά το να επενδύσετε και σε ένα χαλάκι που να παγιδεύει την σκόνη δεν είναι κακή ιδέα.

4. Είναι ένα hot spot βακτηρίων.
Σε μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, βρέθηκε ότι η συχνή επαφή με «περιττώματα» (πιθανότατα χάρη στις επισκέψεις σας σε δημόσιες τουαλέτες) σημαίνει παπούτσια που φιλοξενούν μια σειρά από βλαβερά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των E. Coli., Yuck κλπ.

5. Δεν βοηθούν στην ενδυνάμωση των ποδιών σας
Ενώ οι ανατομικοί πάτοι που έχουν τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια είναι το κλειδί για την άνεση κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα πόδια σας δεν θα πρέπει να είναι συνεχώς κλεισμένα μέσα σε αυτά. Το περπάτημα χωρίς παπούτσια βοηθά στην διατήρηση της καμάρας και δυναμώνει τα πόδια σας.

6. Μπορεί να ξυπνήσουν τον από-κάτω γείτονά σας.
Εάν ζείτε σε μια πολυκατοικία και υπερηφανεύεστε ότι είστε ένας καλός και διακριτικός γείτονας (όπως ελπίζουμε ότι κάνετε), βγάλτε τα παπούτσια. Κάνουν έντονο θόρυβο – ειδικά αν το κτίριο σας διαθέτει ξύλινα δάπεδα.

7. Το μόνο που προσθέτουν είναι περισσότερη ακαταστασία στο σπίτι σας.
Εδώ είναι ο τρόπος για να αποτρέψετε αυτό το αδέσποτο παπούτσι του τένις από το να καταλήξει στην κρεβατοκάμαρα σας με το ταίρι του πουθενά στον ορίζοντα: Αμέσως μόλις μπείτε στο σπίτι βγάλτε τα παπούτσια σας και τοποθετείστε τα στη θέση τους.