ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Να οδηγηθεί στη φυλακή» ζήτησε ο εισαγγελέας για τον ντράμερ που δικάζεται για ασέλγεια σε 6χρονη

Την καταδίκη του μουσικού Γιώργου Γιαννόπουλου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εξάχρονου κοριτσιού στον Ωρωπό ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών, όμως δεν έχει εκτίσει την ποινή του, καθώς η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο εισαγγελέας της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάλεσε δικαστές και ενόρκους να «διορθώσουν το δικονομικό ατόπημα» και να κρίνουν ένοχο τον κατηγορούμενο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση. Διακατέχεται από έναν διαταραγμένο σεξουαλικο κόσμο, με απουσία ενός αξιακού αισθήματος και απουσία ενόχων. Όλα αυτά συνδυάζονται με μια χειριστική συμπεριφορά του κατηγορουμένου και προς το δικαστήριο.

»Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε 12 έτη. Θεωρώ ότι με την απόφασή του όμως ταυτόχρονα διέπραξε μια δικονομική αντίφαση και ένα ατόπημα. Τον έκρινε ένοχο και παράλληλα του έδωσε τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Αυτό το ατόπημα καλείστε σήμερα να εξομαλύνετε και να καταργήσετε», είπε μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργός στην αγόρευσή του.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Γιαννόπουλος στην απολογία του προσπάθησε να αντικρούσει το κατηγορητήριο. Αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι σε όλη του τη ζωή υπήρξε τίμιος και αγνός.

«Με έχουν βάλει στη φυλακή 70 χρόνων για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος; Στη βεράντα μου; Στο μπαλκόνι μου; Κάτω από το τραπέζι; Με τραπεζομάντηλο μακρύ; Πού ακούστηκαν αυτά; Με πνίγει αυτό που ακούω. Αυτοί βγάζουν τις δικογραφίες στα κανάλια για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Εγώ δεν βγήκα ποτέ. Λέω την αλήθεια» ανέφερε ο κατηγορούμενος μουσικός, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια της ανήλικης προχώρησε στην ψευδή καταγγελία για να τον εκδικηθεί, επειδή δεν ψευδομαρτύρησε υπέρ τους σε άλλη υπόθεση και εξέφρασε την άποψη ότι οι γονείς έκαναν την ανήλικη να πιστέψει ότι, όντως, υπήρξε θύμα, εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια.

Συνεχίζοντας, ο 70χρονος υποστήριξε: «Τον Μάιο του 2013 ο πατέρας της ανήλικης πήρε και είπε ότι θα μου κάνουν καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση της κόρης του. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τους ανθρώπους, τους σέβεται. Μέχρι στιγμής, όλοι μού συμπαραστέκονται και πιστεύουν στην αθωότητά μου. Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακόμα και τώρα προσπαθώ να βοηθάω τον κόσμο».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.