ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία λέει το 62,1%

Το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο περιορισμός της αγοραστικής δύναμης και της κατανάλωσης, αλλά και η πιθανότερη έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία απασχόλησε τους πολίτες στο δεύτερος μέρος της δημοσκόπησης MARC που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1. Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού το βράδυ της Τρίτης (24/5), προβλήθηκαν τα αποτελέσματα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, την επιθυμία του χρόνου εκλογών, την αξιολόγηση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών.

Αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία το 62,1% τάσσεται υπέρ, έναντι του 34% που αντιδρά. Από τους ερωτηθέντες που λένε «ναι», το 84,2% προέρχεται από τη ΝΔ και το 70,8% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, εξετάστηκε ο ρόλος της ηλικίας ως παράγοντας και το 69,6% που είναι υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, είναι 65 ετών και άνω, ακολουθούν οι 45-64 ετών με 65,9% και οι 35-44 ετών με 64,6% ενώ το 48,2% είναι 17-34 ετών.