ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Συνελήφθη Σύρος φερόμενος ως διακινητής – Βρισκόταν μεταξύ των διασωθέντων

Στα Κύθηρα συνελήφθη φερόμενος ως διακινητής ένας Σύρος, μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στο νησί, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Σύρου, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση μεταναστών και βρισκόταν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος ο οποίος είχε καταγωγή από τη Συρία. Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, οι υπόλοιποι μετανάστες που διασώθηκαν προέρχονταν από το Αφγανιστάν.

Επιπλέον, οι έρευνες διακόπηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μην έχουν περισυλλεχθεί όλα τα πτώματα από τη θάλασσα.

Δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του ιστιοπλοϊκού στα Κύθηρα η ταραγμένη από τους ισχυρούς ανέμους θάλασσα στην περιοχή της ναυτικής τραγωδίας εμποδίζει το έργο των λιμενικών να περισυλλέξουν τα πτώματα επτά άτυχων μεταναστών, τα οποία επιπλέουν ανάμεσα σε συντρίμμια.

Συνολικά ογδόντα μετανάστες από το Αφγανιστάν διασώθηκαν χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των εθελοντών και του λιμενικού. Ο αριθμός των αγνοούμενων εικάζεται ότι είναι μεταξύ οκτώ έως δεκαπέντε.