ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ανάρτηση από τον Ρουβίκωνα: «Κηφήνας ο Μητσοτάκης, κάθαρμα ο δήμαρχος Σύρου»

Επανεμφάνιση έκανε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης 8 μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου. 
Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας επισημαίνουν ότι η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρεί ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος, θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί». 
«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», προειδοποιούν, ενώ κάνουν ειδική αναφορά στον Τάσο Θεοφίλου που έχει κληθεί εκ νέου από τις δικαστικές αρχές. 
Τα μέλη του Ρουβίκωνα βάλλουν ευθέως κατά του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κηφήνα», καθώς «από την πρώτη μέρα της σύλληψής μας, έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήριά του» στον δήμαρχο Τήνου, τον οποίο χαρακτηρίζουν «κάθαρμα» για την πολιτική βούληση που επέδειξε. Λίγες ημέρες πριν, ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα είχε διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη πως «Ότι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη, θα του το πούμε από κοντά και σύντομα». 
«Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί. Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε, όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε, καταλήγει ανακοίνωση.