ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αναβολή στη δίκη του συζυγοκτόνου στο Βελβεντό

Αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της έφεσης για την δολοφονία της 37χρονης μητέρας τριών παιδιών στο Βελβεντό Κοζάνης από τον 40χρονο σύζυγο της.

Η απόφαση για την αναβολή της δίκης επ’ αόριστον προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μητέρας του θύματος, που επιτέθηκε λεκτικά στον 40χρονο συζυγοκτόνο κατά την αποχώρηση του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

0 40χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του 2016, όπου είχε κριθεί απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον 40χρονο συζυγοκτόνο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 1 έτους για περιύβριση νεκρού.

Ο 40χρονος δολοφόνησε την 37χρονη σύζυγό του, τον Ιανουάριο του 2016. Όπως ο ίδιος ομολόγησε την σκότωσε και την έθαψε το σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο ίδιος είχε αποδώσει το έγκλημα στην συναισθηματική φόρτιση που τον κυρίευσε λόγω της απόφασης της συζύγου του να φύγει από το σπίτι και να πάρει μαζί της τα τρία ανήλικα παιδιά τους, ένα οκτάχρονο αγόρι και δύο εξάχρονα κορίτσια-δίδυμα.