ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα απόπειρα αρπαγής 10χρονης

Τις κατηγορίες που του αποδίδονται απέρριψε ο 63χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να αποπειράθηκε να αρπάξει ένα 10χρονο κορίτσι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον των εισαγγελικών αρχών και ζήτησε προθεσμία έως τη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθεί.

Λίγο νωρίτερα, βέβαια, ο Εισγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας απαγής ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το εν λόγω περιστατικό συνέβη γύρω στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, όπου ο 63χρονος προσέγγισε το 10χρονο κορίτσι από τη Βουλγαρία.

Το μικρό παιδί πουλούσε χαρτομάντηλα και έτσι ο κατηγορούμενος το πλησίασε, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 63χρονος προσπάθησε να το επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος αντέδρασε και ειδοποίησε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο 63χρονος είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να προσεγγίσει το κορίτσι, κάνοντάς του διάφορα δώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, η ελληνική κοινή γνώμη είχε μείνει εμβρόντητη από την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας από μία 33χρονη γυναίκα.

Λίγες ημέρες αργότερα, δύο Βούλγαροι κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να αρπάξουν ένα ανήλικο αγόρι από την πόλη του Πύργου, στην Ηλεία.