3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κακοκαιρία θα «σαρώσει» από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα

Μετά την κακοκαιρία Bettina που σάρωσε τη χώρα το Σαββατοκύριακο, μια νέα κακοκαιρία έρχεται από σήμερα το βράδυ. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά και θα χτυπήσουν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία Bettina έφερε χιόνια ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, αλλά παρότι τα φαινόμενα υποχώρησαν, οι κάτοικοι σε αρκετές περιοχές της χώρας ξύπνησαν νωρίς το πρωί με παγωνιά και τσουχτερό κρύο. Στους – 10 βαθμούς Κελσίου κατρακύλησε το θερμόμετρο στη Φλώρινα, – 5 έδειξε στην Κοζάνη, -4 στην Έδεσσα, -3 στο Δοξάτο Δράμας και – 2 στη Λάρισα.

Η νέα κακοκαιρία, όμως, που θα κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ της Δευτέρας φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Για ένα διήμερο στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δυτικά της χώρας. Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Κρήτη θα βρέχει με… τα «τουλούμια», ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

«Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενώ θα επηρεαστούν Τρίτη προς Τετάρτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα καθώς επίσης και η περιοχή της Θράκης» επισημαίνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στο ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.