ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: «Προσπάθησε να αρπάξει το υπηρεσιακό μου όπλο»

Για «απρόκλητη επίθεση» μιλούν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους για τον ξυλοδαρμό άνδρα στη Νέα Σμύρνη. «Φώναζε πονάω και συνέχιζαν να τον χτυπάνε» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί, που φαίνονται να πρωταγωνιστούν στο βίντεο ξυλοδαρμού του νεαρού άνδρα στη Νέα Σμύρνη, κάνουν λόγο για «απρόκλητη επίθεση από 30-40 άτομα και κανείς δεν έβγαλε βίντεο».

«Είχαμε πάει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ., οκτώ αστυνομικοί γιατί υπήρχαν καταγγελίες για συνωστισμό. Την ώρα που κάναμε τους ελέγχους και αρχίσαμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις κι ενώ δεν αντιδρούσαν οι ελεγχόμενοι πολίτες, ξαφνικά μας περικύκλωσαν 30 με 40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και άρχισαν να μας βρίζουν και να μας σπρώχνουν» είπε αστυνομικός, όπως μεταδίδει το Star.

«Μάλιστα προσπάθησαν να αρπάξουν τα μπλοκάκια που γράφαμε τις παραβάσεις και τότε μάλιστα έγινε συμπλοκή των ατόμων με εμάς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί συνάδελφοί μου οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, «κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτό το άτομο προσπάθησε να αρπάξει το υπηρεσιακό μου όπλο». Ζητήσαμε επειγόντως ενισχύσεις και καταφέραμε να συλλάβουμε τα άτομα, κάποια έδειξαν αντίσταση.

«Φώναζε πονάω και συνέχιζαν να τον χτυπάνε»
Η αυτόπτης μάρτυρας, η οποία είναι μέλος της οικογένειας που οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο και «έκοψαν» πρόστιμα πριν ξεσπάσει η ένταση, αποκάλυψε πως ενώ δεν είχαν προλάβει καν να κάτσουν στο παγκάκι της πλατείας, πέρασαν άντρες της ΔΙ.ΑΣ. με μηχανές και τους έκαναν νόημα με το χέρι να φύγουν.

«Εξαφανιστείτε» τους φώναξαν, σύμφωνα με τη γυναίκα που μίλησε στο Star.

Όταν ρώτησαν για ποιο λόγο και τους παρέδωσαν κινητά και ταυτότητες, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την ίδια, «μας είπε «θα σας γράψουμε γιατί έτσι θέλουμε»».

Η ίδια διευκρινίζει πως δεν επιτέθηκε κανένας σε αστυνομικό και όταν συνέχισαν να τους ρωτούν γιατί τους γράφουν, αστυνομικός τής είπε «έτσι θέλουμε, τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά».

Τότε, ο νεαρός, που έπειτα ξυλοκοπήθηκε, «ζήτησε τον λόγο που μας επέβαλαν πρόστιμα και του είπε «εσένα θα σε κανονίσω»».

«Φώναζε πονάω και συνέχιζαν να τον χτυπάνε» λέει η γυναίκα περιγράφοντας τη στιγμή που ξυλοδαρμού.

 

sputniknews.gr