3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου της Μαλένας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκλήθηκε η λευχαιμία από κάποια ουσία

Καθημερινές είναι αποκαλύψεις για το θρίλερ της Πάτρας, με τα τρία νεκρά παιδιά.

Ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών περιμένουν την ολοκλήρωση της μεγάλης έρευνας στα κινητά, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablet της κατηγορούμενης, το νέο πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τις νέες καταθέσεις μέσα στις επόμενες μέρες από 15 γιατρούς και νοσηλευτές.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση τις επόμενες μέρες ο Μάνος Δασκαλάκης, μαζί με την Χριστίνα Τσάκωνα που διενήργησε τη νεκροψία στην Μαλένα και την συνάδελφό της, Αγγελική Τσιόλα που υπέγραψε την ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας.
Την ίδια ώρα, η ιατροδικαστής, Ουρανία Δημακοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» του MEGA αναφορικά με τις ομοιότητες στους θανάτους της Μαλένας και της Τζωρτζίνας εξηγώντας πως και τα δύο παιδιά εμφάνιζαν μία κλινική εικόνα που οι γιατροί θεωρούσαν πως θα είχε καλή έκβαση, ωστόσο απεβίωναν. Οι γιατροί μάλιστα δεν είχαν ενημερώσει τους γονείς πως επίκειται θάνατος ή πως μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενο αυτό.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προκληθεί μία μορφή καρκίνου με την παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης, η ιατροδικαστής απάντησε πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η πιθανότητα χορήγησης κάποια ουσίας που θα μπορούσε να δράσει ως τοξίνη, ως δηλητήριο στον οργανισμό και να προκαλέσει τη λευχαιμία.

«Η αναισθησία και ό,τι έχει σχέση με την αναισθησία, υπάρχουν μελέτες που λένε πως εμποδίζει πολυάριθμες ανοσολογικές λειτουργίες» τόνισε η κ. Δημακοπούλου.

Υπογράμμισε πως η Μαλένα δεν είχε εμφανίσει τα ίδια επεισόδια με τη Τζωρτζίνα καθώς για να προκληθεί κάποιο επεισόδιο πρέπει ο ρυθμός χορήγησης και η ποσότητα να είναι συγκεκριμένες, γιατί πρόκειται και για δύο διαφορετικά προφίλ παιδιών.

Yπενθυμίζεται ότι η Realnews σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης μιας ύποπτης χημικής ουσίας στον οργανισμό του παιδιού.