slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα τροπή στις έρευνες για τη νεκρή μητέρα! Ήταν στραγγαλισμός;

Η Δήμητρα Ζήρδα βρέθηκε νεκρή σε ρυάκι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό της Φωτολίβος στη Δράμα, απ’ όπου χάθηκε μέσα στη νύχτα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της  γέννησε πολλά ερωτηματικά!

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης μητέρας, έγραψε πως ο θάνατος της οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα αλλά με ερωτηματικό, μέχρι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε πως στους πνεύμονες της δεν βρέθηκε νερό αν και η εικόνα της έδειχνε ξεκάθαρα πως βρισκόταν στο υγρό στοιχείο για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μέρες.

Ιατροδικαστής: «Εάν δεν έβρισκα κάταγμα υοειδούς οστού θα έβαζα αιτία θανάτου, με σχεδόν 90% σιγουριά, «πνιγμός εντός ύδατος».

Αγγελική: Αυτό είναι σοβαρό. Γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο κάταγμα παραπέμπει σε στραγγαλισμό.

Ιατροδικαστής: Ναι , εδώ όμως θέλουμε να δούμε αν το κάταγμα έγινε εν ζωή ή μετά θάνατον. Θα μπορούσε να έχει γίνει το κάταγμα μεταθανάτια στη μεταφορά από τα σωστικά συνεργεία.  Άμα έβαλαν και σχοινί γύρω από τον λαιμό της για να την τραβήξουν και υπέστη πίεση προς τα κάτω;

Απαντώντας και σε άλλα ερωτήματα της δημοσιογράφου ο κ. Κιφνίδης  τόνισε πως δεν βρήκε κακώσεις στο άψυχο σώμα και απέκλεισε το ενδεχόμενο να περπάτησε ως το σημείο που βρέθηκε. «Πιστεύω  ότι έπεσε στο ποτάμι, το νερό την παρέσυρε και βρέθηκε όπου βρέθηκε. Τώρα το πνευμονικό οίδημα αν ισχύει, μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα με την καρδιά της. Θα μπορούσε να λιποθυμήσει, να πέσει στο ποτάμι και να πνιγεί», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Δείτε όλα όσα είπε

πηγή βίντεο zappit.gr