ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες αποκαλύψεις για τα Γλυκά Νερά – «Η μητέρα της Καρολάιν έδινε στο ζευγάρι 1.000 ευρώ τον μήνα»

Τη Δευτέρα το πρωί θα εκδοθεί η διάταξη της Εισαγγελέως Ανηλίκων για την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας. Η απόφαση για την οριστική επιμέλεια αναμένεται το φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της 20χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της έχει ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής, ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου ζητεί συνεπιμέλεια και το παιδί να ζει τους έξι χειμερινούς μήνες μαζί της στην Αθήνα και τους υπόλοιπους έξι στην Αλόννησο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης τόνισε ότι αυτό που ζητεί η οικογένεια του δράστη είναι «τεχνικά αδύνατο». Είπε ότι μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση της Εισαγγελέως δεν θα παίξει η οικονομική επιφάνεια των οικογενειών αλλά το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσει το παιδί και ποιο είναι το συμφέρον του.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρμάνης αποκάλυψε ότι η οικογένεια της Καρολάιν βοηθούσε οικονομικά το ζευγάρι δίνοντάς τους 1.000 το μήνα, ενώ πλήρωσε και την αξία του οικοπέδου που αγόρασαν.

«Θα εκπλήξω κι εσάς όπως εξέπληξα και την κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων. Να σας πω ότι η μητέρα της Καρολάιν έδινε 1.000 ευρώ το μήνα ενίσχυση οικογενειακού εισοδήματος και η μητέρα της Καρολάιν είναι αυτή που πλήρωσε την αξία του οικοπέδου», ανέφερε, σημειώνοντας πως αυτό το έμαθε μέσα από την απολογία του συζυγοκτόνου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος χαρακτήρισε ως εξαιρετική την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού από την αυτοψία της στην Αλόννησο, καθώς έκρινε ότι το περιβάλλον είναι άριστο. «Στη δε Αλόννησο, (το μωρό) θα είναι η Καρολάιν προσωποποιημένη και καταλαβαίνετε με τι στοργή θα το αγκαλιάσουν… Ακόμα και ο δήμαρχος της Αλοννήσου με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ‘’πως θα γίνει να έρθει το παιδί στην Αλόννησο. Το περιμένουμε πως και πως όλη η κοινωνία’’, είπε.