3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες σοκαριστικές καταγγελίες για την «Κιβωτό»! «Ήμουν κλειδωμένη τρεις μήνες»

Μία 17χρονη περιέγραψε στο STAR όσα πέρασε στη δομή της “Κιβωτού του Κόσμου” στην Πωγωνιανή, όπου βρισκόταν από έξι ετών μαζί με τη μικρότερη αδελφή της.

Μετά τα 12, ήρθε αντιμέτωπη με τιμωρητικές και κακοποιητικές συμπεριφορές από τους ανθρώπους της Κιβωτού.

«Έκανα μία καταγγελία για βαριές τιμωρίες σε πολύ μικρά παιδιά. Σε παιδιά τεσσάρων και πέντε χρονών. Την καταγγελία την έκανα στην Αστυνομία της Κόνιτσας και μου είπαν να την ακυρώσω, αλλιώς την αδελφή μου δε θα την ξαναδώ. Τα παιδιά -είτε δεν ήθελαν να φάνε, είτε επειδή ήταν μωρά και τα έκαναν πάνω τους- τα έβαζαν τιμωρίες. Τα κλείδωναν δύο και τριών χρονών» καταγγέλλει στο Star.

Πριν από τέσσερις μήνες, η 17χρονη κατάφερε να φύγει από την “Κιβωτό του Κόσμου” μαζί με τη μικρότερη αδελφή της. Τώρα ζουν σε κρατική δομή της Κόνιτσας. Η ίδια έγινε πολλές φορές μάρτυρας ακραίας βίας.

«Την κοπανούσε μέσα στην τουαλέτα στο καζανάκι. Είχε γίνει καταγγελία, αλλά οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί την ακύρωσαν και κάνουν ότι δεν έγινε τίποτα. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε, αλλά μετά από τέσσερα χρόνια ξαναγύρισε και δουλεύει κανονικά».

Η ίδια, όπως περιγράφει, ήταν μάρτυρας και σε επεισόδιο με χαστούκι σε μια κοπέλα. «Καθόμασταν έξω στην αυλή να συζητήσουμε, να μας πει τι ήθελε ο πάτερ. Έφερε αντίρρηση μια κοπέλα και της έδωσε ένα χαστούκι και τελείωσε εκεί, σαν να μην έγινε τίποτα» είπε η 17χρονη.

Η 20χρονη -σήμερα- Σοφία έζησε στη δομή της Κόνιτσας για έξι χρόνια. «Κι εγώ έχει τύχει να πάρω κάποιου είδους τιμωρία, η οποία ήταν να είμαι κλειδωμένη για σχεδόν ένα τρίμηνο κι εγώ κι άλλα πέντε κορίτσια στα δωμάτιά μας και βγαίναμε για να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είχα αναρωτηθεί τον λόγο, δε μπορούσα να τον βρω πάντα. Ήταν αρκετά δύσκολα μπορώ να πω εκείνη την περίοδο που ήμουν μέσα. Εντάξει όμως, μπορεί να ήταν και δικαιολογημένα. Δεν ξέρω ακόμα», ήταν τα λόγια της στο Star.