ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο – Αναζητείται εφοπλιστής!

Μία κατάθεση ήταν αρκετή για να οδηγθούν οι αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στις 9 Ιουνίου του 2020.

Πρόκειται για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος επίσης έπεσε νεκρός μετά από δολοφονική επίθεση εναντίον του με πυροβολισμούς το μεσημέρι της 7ης Μαϊου, και ενώ βρισκόταν σε σε γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ζακύνθου.

«Είδα και αναγνώρισα τους δράστες που επιβιβάστηκαν στο σκάφος του εφοπλιστή στη Σκαφιδιά Ηλείας, το βράδυ πριν την δολοφονία και όταν επέστρεψαν σε αυτό μετά το έγκλημα. Είχαν μαζί τους κράνη μοτοσυκλέτας και ένα πιστόλι. Μου είπαν ότι είχαν σκοτώσει το ζευγάρι (δεν γνώριζαν ότι είχε διασωθεί ο Κορφιάτης) και κατονόμασαν ότι αυτός που είχε δώσει την “εντολή” ήταν ο απότακτος αστυνομικός. Άλλαξαν και πέταξαν τα ρούχα που φορούσαν όπως και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν. Είπαν επίσης, ότι είχαν πετάξει την μοτοσυκλέτα, ένα YAMAHA TDM 850, στη θάλασσα στην περιοχή Πόρτο Ρώμα Ζακύνθου», φέρεται να κατέθεσε μάρτυρας.

Οι αρχές προχώρησαν σε εφτά συλλήψεις σε Ζάκυνθο, Ηλεία και Αθήνα, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα εμπλεκόμενοι. Ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι ένας απότακτος αστυνομικός που είχε φυλακισθεί για τη ληστεία με λεία 550.000 ευρώ από τον νυν δήμαρχο Ζακύνθου το 2016. Φυσικοί αυτουργοί είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένας συνοδός ασφαλείας εφοπλιστή και ένας κάτοικος του νησιού που έχει φυλακισθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο πρώτος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή και αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε στις Αρχές.

Ωστόσο αναζητούνται τρία άτομα, ο εφοπλιστής, ένας πρώην αστυνομικός που είχε κρύψει το φουσκωτό σκάφος, και μία γυναίκα, σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων φυσικών αυτουργών που φέρεται να εκτέλεσε χρέη τσιλιαδόρου στη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το ζευγάρι το 2020.

Οι Αρχές ωστόσο έχουν στη διάθεσή τους και άλλα στοιχεία όπως DNA που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, αλλά αποτυπώματα κάποιων από τους κατηγορούμενους που επέβαιναν στο σκάφος που χρησιμοποίησαν μετά τη φυγής τους.

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις, αλλά όχι ενοχοποιητικά στοιχεία για εμπλοκή στη δολοφονία του επιχειρηματία κατηγορούμενων στην υπόθεση της 37χρονης.