ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες ταυτότητες και τροχονόμους με tablet προανήγγειλε ο Μηταράκης

Σειρά προαναγγελιών επιφύλαξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι η Τροχαία θα στηριχθεί με προσωπικό, να βγει στους δρόμους. Εξοπλισμένοι με tablets, με πλήρη διασύνδεση. Ώστε να μπορεί να καταλογίζει άμεσα διοικητικά πρόστιμα τα οποία θα μεταβιβάζονται στο taxis, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση των πόλεων».

Σχετικά με την εφαρμογή MyELAS στα κινητά των πολιτών, ο υπουργός ανέφερε πως αυτό θα προσφέρει «πρόσβαση σε εφαρμογή αιτήσεων και ηλεκτρονικών ραντεβού για κάθε υπηρεσία που αφορά τον Πολίτη, καθώς εκσυγχρονίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και θα είναι σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024, θα υπάρξει η έκδοση και των νέων διαβατηρίων. Προβλέπεται ανάπτυξη πρόσβασης σε διαδραστικές υπηρεσίες για να μπορεί ο πολίτης να υποβάλλει καταγγελίες, να αναφέρει περιστατικά, να ενημερώνεται για δράσεις αλλά και να υποβάλει ανώνυμες καταγγελίες.