ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία του Πλατανιά! Ποιος είναι ο λόγος

Σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες εκατοντάδων νεκρών ψαριών σε παραλία του Πλατανιά, μπροστά από εστιατόριο!

Επρόκειτο για πολύ μικρές γόπες που γέμισαν ξαφνικά την παραλία σε ένα μεγάλο κομμάτι της.

Στο σημείο μετέβησαν λιμενικός από το Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Τρικερίου και Λιμενικής Πολιτικής Βασίλειος Μανέτας, ενώ με τη συνδρομή εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας τα ψάρια απομακρύνθηκαν από τη θάλασσα. Οι εργαζόμενοι γέμισαν συνολικά δέκα σακούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, το Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής διενεργεί έρευνα προκειμένου να δει τι συνέβη. Αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να υπήρξε ρύπανση ή κάποιο άλλο ανησυχητικό φαινόμενο.

Γνώστες της περιοχής, αναφέρουν ότι το πιο πιθανόν είναι κάποιος αλιέας να έριξε τα ψάρια ανοιχτά στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να τα εκμεταλλευτεί, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, λόγω του μικρού μεγέθους τους. Όμως, ο κυματισμός της θάλασσας τα παρέσυρε και τα έβγαλε έξω.

Λιμενικοί επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες αυτές, καθώς αποτελεί τακτική πρακτική για ορισμένους αλιείς να απορρίπτουν στη θάλασσα τα αλιεύματα υπολειπόμενων διαστάσεων. Εντούτοις, το προαναφερόμενο θέαμα δεν ήταν σύνηθες για την περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανησυχία.