ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Κρήτης – Βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία, καθώς τόσο εκπαιδευτικοί, όσο και μαθητές βρίσκονται θετικοί.

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο 28ο δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου, όπου, σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως μία δασκάλα που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο και στο 57ο δημοτικό Ηρακλείου βρέθηκε θετική, προέκυψε και δεύτερο κρούσμα εκπαιδευτικού.

Συγκεκριμένα, μία ακόμη δασκάλα βρέθηκε θετική και πρόκειται για γυναίκα που ήρθε σε επαφή με την συνάδελφό της που βρέθηκε θετική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης του σχολείου στα μέσα κοινωνικής κοινωνικής δικτύωσης, αναστέλλεται από σήμερα μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου η λειτουργία του Στ2 τμήματος του 28ου Δ.Σ, καθώς και η λειτουργία του 4ου τμήματος του ολοήμερου, αίθουσα 12, καθώς η ίδια εκπαιδευτικός, είχε κάνει μάθημα στους μαθητές αυτούς, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Οι μαθητές του συγκεκριμένου ολοήμερου τμήματος μπαίνουν επίσης σε καραντίνα για 14 μέρες.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όσοι μαθητές του 4ου τμήματος ολοήμερου απουσίαζαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.

Τα κρούσματα στα σχολεία του Ηρακλείου έχουν αυξηθεί, με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, να ζητούν με επιστολή τους προς τους αρμόδιους φορείς, να γίνουν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς.