ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο μέτωπο κατά του Γαβρόγλου – «Πόλεμος» με καθηγητές θετικών επιστημών

Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας και του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου εξαπέλυσαν Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι και Βιοεπιστήμονες μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθούν τα μαθήματα αυτά στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου ενώ είχε προηγηθεί η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο.
Συγκεκριμένα στη Β Λυκείου δεν εξετάζεται κανείς στη Γεωμετρία Γενικής Παιδείας ενώ στην Άλγεβρα μόνο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά προσανατολισμού οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης. Αντίστοιχα στην Α Λυκείου θα εξετάζεται μόνο Φυσική, Χημεία και όχι η Βιολογία η οποία θα επιστρέφει στη Β Λυκείου.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κάνει λόγο για «ανιστόρητη» απόφαση του υπουργείου Παιδείας και για «αλλοίωση του επιστημονικού περιεχομένου της μαθηματικής εκπαίδευσης».
Από την πλευρά τους σε κοινή ανακοίνωση Φυσικοί, Χημικοί και Βιοεπιστήμονες αφού σημειώνουν ότι η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «μετέτρεψε το Γυμνάσιο σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και σε τρίχρονο parking παιδιών, έβαλαν στο στόχαστρο το Λύκειο του οποίου τη διάλυση με περισσή ενάργεια απεργάζονται».