ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο «όχι» της εισαγγελέως στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

«Όχι» λέει και πάλι η εισαγγελέας Βόλου στο νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τακτική άδεια. Η εισαγγελική λειτουργός τοποθετήθηκε εκ νέου σήμερα. Με αφορμή την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και επιμένει στην απορριπτική πρόταση που είχε διατυπώσει πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου η αρμόδια εισαγγελέας είχε εξετάσει το θέμα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η οποία είχε απορριφθεί. Και επικαλούμενη το γεγονός ότι ο πολυισοβίτης αντιμετώπιζε το κακούργημα της συνδρομής σε στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού εισηγήθηκε αρνητικά.

Αν και μετά την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος. Άρα δεν υπάρχει «κώλυμα λόγω άσκησης κακουργηματικής δίωξης». Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, επανήλθε με απορριπτική εισήγηση επικαλούμενη αυτή τη φορά τη μη μεταστροφή («έλλειψη ηθικής βελτίωσης») του κρατουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες. Στην νέα πρόταση της η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος του πολυισοβίτη κρίνοντας ότι «υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για την τέλεση εκ μέρους του κρατούμενου της αξιόποινης πράξης της διέγερσης σε τέλεση (τουλάχιστον) πλημμελημάτων», αναφερόμενη όπως λέει το περιβάλλον του Δημήτρη Κουφοντίνα, «στις ευχαριστίες του κρατουμένου σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι και κίνδυνο εξ αυτών πρόκλησης αδικημάτων».