ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο! Χτύπησαν μαθητή με σιδερογροθιά στην αυλή

Σοκ προκαλεί η καταγγελία ενός  13χρονου μαθητή σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, ότι σε διάλειμμα του σχολείου, άγνωστα σε αυτόν άτομα, τον χτύπησαν με σιδερογροθιά.

Συγκεκριμένα, επίθεση με σιδερογροθιά και χτυπήματα στο πρόσωπο από τρία άγνωστα σε αυτόν άτομα, όπως καταγγέλλει και μάλιστα μέσα στην αυλή του σχολείου του, το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, δέχθηκε ένας 13χρονος μαθητής.

Ανάμεσα στους δράστες είναι και ένας 14χρονος μαθητής διπλανού σχολείου, ο οποίος συνελήφθη.

Με βάση την καταγγελία του 13χρονου και της μητέρας του, το περιστατικό σημειώθηκε σε κάποιο από τα διαλείμματα.

Ο μαθητής βρισκόταν κοντά στην πόρτα του σχολείου μαζί με συμμαθητές του, όταν τον πλησίασαν ο 14χρονος μαζί με δύο εξωσχολικούς.

Του είπαν να τους ακολουθήσει, για να μιλήσουν και όταν εκείνος αρνήθηκε να το κάνει, τον τράβηξαν από τα χέρια στο χώρο πίσω από το γυμναστήριο του σχολείου και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια τα τρία άτομα έφυγαν και ο 13χρονος πήγε αιμόφυρτος στο διευθυντή του σχολείου, στον οποίο ανέφερε το περιστατικό.

Η μητέρα του υπέβαλε μήνυση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 14χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απλές σωματικές βλάβες, αλλά και οι γονείς του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Με απόφαση εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο πατέρας του παιδιού,  κατήγγειλε τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς όταν κλήθηκε να δει τι έχει συμβεί και διαπίστωσε ότι το παιδί του έχει χτυπηθεί με γάντι με σιδερογροθιά, η Διεύθυνση του σχολείου τον απέτρεψε από το να καλέσει την Αστυνομία.

«Πήγαμε στο γραφείο του διευθυντή, και μας εκλιπαρούσε να μη δώσουμε διάσταση στο θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας, που συμπλήρωσε ότι, «είχαν ψήσει ακόμα και τους αστυνομικούς».

Η οικογένεια τελικά πήγε στο Τμήμα, κατήγγειλε την επίθεση και κλήθηκε και ο ένας από τους τρεις επιτιθέμενους, ένας 15χρονος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των άλλων δύο.