ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο σοκ! 14χρονος ο πατέρας του μωρού που γέννησε 11χρονη στο Ηράκλειο της Κρήτης

moro

Το απίστευτο περιστατικό της γέννας από κορίτσι τόσο νεαρής ηλικίας συνέβη χθες στο Ηράκλειο. Η μικρή μεταφέρθηκε από τη μητέρα της με έντονους πόνους στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την εγκυμοσύνη της και την υπέβαλαν σε καισαρική τομή -διότι αυτό επιβάλλει η ιατρική για την ηλικία της. Υπό την εποπτεία του καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Κ. Ρελάκη, η 11χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιές κοριτσάκι βάρους 3,2 κιλών.

Το νεαρό κορίτσι και το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τώρα ξεκινά η έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, προκειμένου αρχικά να ξεκαθαριστεί τουλάχιστον κάτω από ποιες συνθήκες προέκυψε η εγκυμοσύνη της.

Αρχικά είχε διατυπωθεί η υποψία ότι είχε βιαστεί από άτομο του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος, πιθανόν και από τον πατέρα της, ωστόσο τώρα η έρευνα στρέφεται προς ένα 14χρονο φίλο της οικογένειας, με τον οποίον περνούσε αρκετές ώρες η μικρή Ρουμάνα.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της (και πλέον γιαγιά) είναι μόλις 29 ετών και ότι γενικά στην κοινότητα των Ρομά υπάρχει η συνήθεια της εγκυμοσύνης στην εφηβεία, γύρω στα 15-16 έτη όμως, όχι σε τόσο μικρή ηλικία.

Γιατροί του ΠΑΓΝΗ που παρακολουθούν τη νεαρή μαμά δήλωσαν ότι η ίδια εμφάνισε έμμηνο ρύση μόλις στα 9 της χρόνια, είχε κανονικό κύκλο και επομένως ήταν εφικτό να συλλάβει. Ωστόσο, η νοητική και ψυχολογική της ανάπτυξη δεν είναι τέτοιες που να της επιτρέπουν να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα της μητρότητας. Όπως λένε οι γαιτροί, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς την κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Χαριτάκης, μίλησε στο Ράδιο Κρήτη για τη γέννα της 11χρονης:

http://youtu.be/TPJslXwb-Jk