ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο θύμα των απατεώνων «εφοριακών» – Πήραν 20.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Θύμα της σπείρας των «μαϊμού» εφοριακών έπεσε μία 82χρονη στο χωριό Αβόρανη της Ευρυτανίας, η οποία τους έδωσε 20.000 ευρώ γιατί της έταξαν επιστροφή φόρου για την κόρη της!
Αμέσως μετά την κλοπή που έγινε όταν η ηλικιωμένη έβγαλε να πληρώσει το «παράβολο» που της ζήτησαν, ο 54χρονος άνδρας και η 37χρονη γυναίκα που τον συνόδευε παριστάνοντας τη λογίστρια μπήκαν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Τους ακολούθησε ένα δεύτερο όχημα το οποίο οδηγούσε ένας 34χρονος συνεργός τους, που φύλαγε τσίλιες μήπως εμφανιζόταν κάποιος γείτονας της γριούλας.
Η ηλικιωμένη, που αντιμετωπίζει και κινητικά προβλήματα, ενημέρωσε αμέσως ένα συγγενικό της πρόσωπο και εκείνο την Αστυνομία.
Πολύ γρήγορα, στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα πιθανά σημεία διέλευσης των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τελικά από άνδρες της Ασφάλειας Καρπενησίου και Αγρινίου, μόλις μπήκαν στην Αιτωλοακαρνανία. Οι τρεις επιβάτες συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Καρπενησίου, όπου τους αναγνώρισε η 82χρονη.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους και σχηματίζεται σε βάρος τους ογκώδης δικογραφία, με την οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας.