ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο τουρκικό παραλήρημα! «Αυτό είναι το γαζωμένο από Έλληνες σκάφος μεταναστών!»

Τη σκυτάλη στις προκλήσεις παίρνει το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο όπως λέει τις μαρτυρίες 27 μεταναστών, ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη Χίο από τον Τσεσμέ.

Το τηλεγράφημα, που αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα, υποστηρίζει ότι στο σκάφος των μεταναστών που ρυμούλκησε η τουρκική ακτοφυλακή ήταν ορατές τρύπες από σφαίρες.

Οι 17 από τους μετανάστες ήταν από τη Συρία και οι δέκα από τη Σομαλία, ενώ συνελήφθη ένας διακινητής που είχε αναλάβει τη μεταφορά τους στη Χίο. Πλησιάζοντας σε απόσταση 20 μέτρων από την ακτή τους εντόπισε η ελληνική ακτοφυλακή, υποστήριξε ένας μετανάστης από τη Συρία.

«Δεν είχαν αναμμένα τα φώτα στο σκάφος τους, αλλά μετά τα άναψαν, ενώ απείχαν περίπου 200 μέτρα από μας. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, αλλά εμείς συνεχίσαμε να προχωρούμε. Πυροβόλησαν εναντίον μας όταν πλησιάσαμε το νησί. Κράτησε περίπου 20΄ όλο αυτό και μέτρησα κάπου 100 σφαίρες να πυροβολούν εναντίον μας», δήλωσε ο Μπαζ Μουχάμαντ στο Anadolu. Όπως ισχυρίστηκε, το σκάφος τους παραλίγο να ανατραπεί κι ότι κατάφεραν τελικά να επιστρέψουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.