ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ξέσπασμα του πατέρα της Καρολάιν

«Τώρα καταδικάστηκε σε μακροχρόνια φυλάκιση, αν και αυτό δεν θα φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου», λέει ο Ντέιβιντ, σε αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail.

«Μια μικρή παρηγοριά είναι το γεγονός ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, την πιο άθλια φυλακή που κάνει το Belmarsh στο Λονδίνο να μοιάζει με το Ritz. Θα φυλακιστεί με συναδέλφους δολοφόνους, αλλά και κακοποιούς κάθε κατηγορίας. Οι εκλεπτυσμένοι του τρόποι και το υπόβαθρο της μεσαίας τάξης δεν θα τον εξυπηρετήσουν καλά σε αυτήν την κόλαση που είναι γεμάτη κατσαρίδες και αρουραίους» αναφέρει.

Από τη φρικτή μέρα του περασμένου Μαΐου, όταν η Καρολάιν δολοφονήθηκε, η Λυδία ήταν η μοναδική πηγή παρηγοριάς για τους γονείς της, που τώρα την μεγαλώνουν στο σπίτι τους στην Αλόννησο, όπως μεγάλωσε και η Καρολάιν.

Οι παππούδες της σκοπεύουν, όσο είναι δυνατόν, να εξαλείψουν τον Αναγνωστόπουλο από τη ζωή της Λυδίας.

«Σύντομα η Λυδία θα είναι αρκετά μεγάλη για να ξεκινήσει στο νηπιαγωγείο του νησιού, στο ίδιο σχολείο που φοιτούσε η μητέρα της», λέει ο Ντέιβιντ.

«Ωστόσο, πριν από αυτό, θα αλλάξω το επώνυμό της για να μην συνδεθεί ποτέ με τον δολοφόνο Αναγνωστόπουλο. Θα διασφαλίσω επίσης ότι δεν θα ξαναδεί την κόρη του» λέει με σαφήνεια.

Ωστόσο, η αλήθεια δεν μπορεί να ξεχαστεί και ο ίδιος ετοιμάζεται για την ημέρα που θα πρέπει να πει στην εγγονή του τα καταστροφικά γεγονότα για τον θάνατο της μητέρας της.

«Κάποια μέρα, η Λυδία θα ρωτήσει πού είναι η μητέρα της. Είναι μια μέρα που φοβάμαι. Πρέπει να γνωρίζει και καμία παρηγοριά γύρω από το θέμα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Κάποια μέρα θα ανακαλύψει την αλήθεια που δεν έχει “διανθίσεις”, οπότε είναι πολύ καλύτερο να τη μάθει από τους αγαπημένους παππούδες της παρά να τη συνδυάζει λίγο-λίγο» υπογραμμίζει.

«Όταν την κοιτάζω να τρέχει γύρω από το σπίτι, μεταφέρομαι πίσω στο χρόνο σχεδόν 20 χρόνια», σημειώνει. «Αυτή ήταν περίπου η στιγμή που η Καρολάιν άρχιζε να διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Ένα ζωηρό κοριτσάκι, ήξερε πάντα τι ήθελε, αλλά είχε την πιο γλυκιά φύση που μπορούσε να φανταστεί κανείς. Η φυσική ομοιότητα είναι απίστευτη: ένα όμορφο πρόσωπο με τα μεγαλύτερα σκοτεινά μάτια που έχω δει ποτέ, που τα κληρονόμησε από τη μητέρα της, όπως η Καρολάιν κληρονόμησε τα μάτια της από τη μητέρα της».