ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκη Πατούλη στις εκλογές του ΙΣΑ – Αυτοδυναμία της παράταξής του

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, οι αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Πρώτη παράταξη, αναδείχθηκε η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ που πέτυχε αυτοδυναμία με ποσοστό 50,64% ανάμεσα σε 11 παρατάξεις για τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης τονίζει τα εξής:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί .Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή.»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, ψήφισαν 8.157 ( έναντι των 6.569 που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές-ποσοστό αύξησης ).

Έλαβαν:

. ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΔΗ.Κ.Ι. – Ι.Σ.Α: 50,64% και 9 έδρες

. ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (ΚΙΝΙ):10,54% και 2 έδρες

. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΔΗ.ΠΑ.Κ:8,13% και 1 έδρα

. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ: 7,30% και 1 έδρα

. ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:6,31% και 1 έδρα

. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ (ΕΛΕΥ.Σ.Ι.):5,18% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΙΣΑ:4,68% και 1 έδρα

. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΣΚ ΙΑΤΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:3,86% και 1 έδρα

. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Α.Ι.Κ.:2,86% και καμία έδρα

. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ:0,51% και καμία έδρα

Η διαδικασία καταμέτρησης των υπολοίπων σωμάτων θα συνεχιστεί και μόλις εκδοθεί το επίσημο πρακτικό της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.