ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο της Χίου με κορωνοϊό – Έκτακτα μέτρα στη χειρουργική κλινική

Σε θάλαμο SARS του Νοσοκομείου Χίου μεταφέρθηκε νοσηλευόμενη στην χειρουργική κλινική νωρίς το απόγευμα, σήμερα Τετάρτη, μετά την γνωστοποίηση ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.
Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα, περίπου 70 ετών που εκτός από καταβολή δεν παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιο άλλο σύμπτωμα.

Θετικό είναι το γεγονός ότι νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο, οπότε δεν υπήρχαν άλλοι ασθενείς, ενώ άμεσα δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για ιχνηλάτηση των επαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο της Χίου, ένας μικρός αριθμός από το προσωπικό που θεωρείται υψηλής επικινδυνότητας λόγω της επαφής που είχαν με τη νοσηλευόμενη, θα μείνει στο σπίτι του για 7 ημέρες ενώ θα αναμένονται και τα τεστ σε όσους κριθεί αναγκαίο να εξεταστούν.

Αρνητικό το δείγμα μαθήτριας
Εν τω μεταξύ αρνητικό βγήκε το τεστ για μαθήτρια από την περιοχή του Βροντάδου. Το δείγμα είχε ληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα όταν διαπιστώθηκε θετική η αδερφή της. Μάλιστα ο Δήμος Χίου είχε προληπτικά προχωρήσει την περασμένη Κυριακή σε απολύμανση του σχολείου, που όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.