ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντοκουμέντα από την πρωτοφανής επίθεση στη Μονή Πετράκη! Αίμα και λιωμένα από το βιτριόλι άμφια!

Οι εικόνες έξω από την αίθουσα του Συνοδικού Δικαστηρίου δείχνουν το σκηνικό της επίθεσης με βιτριόλι, με τα άμφια των ιερωμένων να έχουν λιώσει από τη δολοφονική κίνηση του 37χρονου ιερέα.

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας, Νικόδημος, Αρτας, Καλλίνικος, Δρυϊνουπόλεως, Ανδρέας, Ζακύνθου, Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς, Κύριλλος, Γουμενίσσης, Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Δύο εξ αυτών φέρουν πιο σοβαρά τραύματα, οι Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως, ενώ σοβαρός είναι και ο τραυματισμός του μητροπολίτη Αρτας. Οι υπόλοιποι φέρουν εγκαύματα στο σώμα και στα χέρια και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Ο 37χρονος Θεοφύλακτος Κόμβος, είχε αποφασίσει, λένε οι αστυνομικοί να τιμωρήσει τους μητροπολίτες σε περίπτωση που αποφάσιζαν την καθαίρεση του. Γι’αυτό, όταν λίγο μετά τις επτά, ξεκίνησε η διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης κατάλαβε ότι έφθανε το τέλος του ως κληρικού, έβγαλε αιφνιδιαστικά τα δύο μπουκάλια βιτριόλι που αγόρασε μέσω διαδικτύου και άρχισε να ραντίζει όπως χαρακτηριστικά λένε αυτόπτες μάρτυρες τους επτά μητροπολίτες με το θειικό οξύ.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης

πηγή φωτογραφιών www.orthodoxia.info