ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντοκουμέντο : Διχάζουν οι μαρτυρίες για τον οδηγό του μοιραίου τζιπ του Παντελίδη

Το φως της δημοσιότητας βλέπει για πρώτη φορά η δικογραφία της υπόθεσης του τραγικού δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

 

 

Οι καταθέσεις των δύο συνεπιβάτιδων

Σύμφωνα με στοιχεία , στην κατάθεσή της, η Μίνα Αρναούτη, η οποία καθόταν στο πίσω κάθισμα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες ώρες δίπλα στο πλευρό του τραγουδιστή, ενώ για τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το αυτοκίνητο χτυπήσει στις μπαριέρες λέει:

«Αντιλήφθηκα ότι έτρεχε ο Παντελίδης και του ζήτησα να μειώσει ταχύτητα και να φορέσει ζώνη».

Η Φρόσω Κυριάκου από την άλλη, είπε ότι δεν κατάλαβε πώς έφυγαν από τον δρόμο, αφού στη διάρκεια της διαδρομής ασχολιόταν με το κινητό της.

Οι καταθέσεις των φίλων του Παντελίδη

Οι φίλοι του τραγουδιστή απ' την άλλη, οι οποίοι βρίσκονταν στην παρέα του και έπαιζαν χαρτιά μαζί του μέχρι τις πρωινές ώρες, παραδέχονται μεν ότι ο Παντελίδης είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αλλά υποστηρίζουν ότι ζήτησαν από τη Φρόσω Κυριάκου να οδηγήσει εκείνη.

Αυτές οι καταθέσεις έρχονται να ενισχύσουν τον ισχυρισμό της οικογένειας ότι δεν ήταν ο Παντελίδης ο οδηγός την ώρα της σύγκρουσης.

Οι καταθέσεις των πυροβεστών που τους απεγκλώβισαν

Οι πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του ατυχήματος και προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον άτυχο Παντελή Παντελίδη από το μοιραίο τζιπ κατέθεσαν ότι όταν έφτασαν οι δύο νεαρές κοπέλες, ηΦρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη ήταν έξω από το αμάξι,ενώ μέσα ήταν μόνο ο Παντελής, ο οποίος ήταν μπρούμυτα και το κεφάλι του ακουμπούσε στο τζάμι του συνοδηγού, το δεξί του πόδι ήταν μέσα στο όχημα, ενώ από το τζάμι του οδηγού προεξείχε το αριστερό του πόδι.

Και τέλος δεν φορούσε ζώνη ο Παντελής Παντελίδης.

 Διαβάστε παρακάτω πώς περιγράφουν το σκηνικό οι ίδιοι:

«Είδαμε ένα αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο πάνω στον κατηφορικό δρόμο που οδηγούσε προς τη Βουλιαγμένης, τη μία από τις δύο κοπέλες έξω από το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο που είναι η γέφυρα μπροστά στο αυτοκίνητο και η άλλη κοπέλα βρισκόταν στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο οδόστρωμα. Από πάνω τους βρίσκονταν διασώστες του ΕΚΑΒ. Μέσα στο όχημα ήταν μόνο ο Παντελής Παντελίδης, ξαπλωμένος μπρούμυτα. Το κεφάλι του ακουμπούσε το τζάμι από την πλευρά του συνοδηγού με το πρόσωπο προς τα κάτω. Το δεξί του πόδι βρισκόταν μέσα στο όχημα, ενός από το τζάμι του οδηγού προεξείχε το αριστερό του πόδι.

Για να απεγκλωβίσουμε τη σορό του Παντελή Παντελίδη χρειάστηκε να βάλουμε κάποια ειδικά στηρίγματα στο όχημα, ώστε να μη φύγει και αφαίρεσαν τη μπάρα που είχε καρφωθεί μέσα στο όχημα. Ο οδηγός δεν φορούσε ζώνη, η οποία ήταν γυρισμένη πίσω από την πλάτη του οχήματος και ασφαλισμένη».

thetoc.gr