ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή τους!!!

σαμαρας-καστελόριζο

 

Είναι στιγμές που ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας!

Μια τέτοια στιγμή ζήσαμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε όταν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς πήγε για κοινωνική υποχρέωση στο ακριτικό Καστελόριζο και όλοι οι Έλληνες πληροφορηθήκαμε ότι το πανέμορφο νησί δεν έχει νερό και δεν έχει μόνιμο γιατρό.

Εδώ και 14 χρόνια η λιμνοδεξαμενή δεν λειτουργεί γιατί έχει τρύπα. Ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ γιατί ήταν προβληματική από την πρώτη στιγμή

Και καλά δόθηκαν τόσα λεφτά και κανείς δεν πήγε να κάνει έλεγχο να δει τι έκανε ο κατασκευαστής  και στη συνέχεια να τον πληρώσει η να μην τον πληρώσει. Τίποτα.

Βρέχει, αλλά νερό έρχεται από τη Ρόδο με υδροφόρα που στοιχίζει 24.000 ευρώ κάθε φορά! Βάλτε τρεις φορές πήγαινε έλα κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι και υπολογίστε τι χρήματα δίδονται για να μην πάρει το Καστελόριζο νερό από την Τουρκία.

Αλλά η ντροπή δεν τελειώνει εκεί.

Δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός. Πηγαινοέρχεται ένας γιατρός κάθε φορά διαφορετικής ειδικότητας ανά δέκα ημέρες από τη Ρόδο. Και κάθε φορά οι κάτοικοι να εξηγούν στον νέο γιατρό τι τους βρήκε ο προηγούμενος…

Ο δήμαρχος Γιώργος Αχλαδιώτης κάθισε και επί μια ώρα μιλούσε με τον κ. Σαμαρά. Του εξήγησε τι τραβάνε και ξαφνικά είδε τον Πρωθυπουργό και σηκώνει το τηλέφωνό του τηλέφωνο του και να επικοινωνεί με τους αρμόδιους υπουργούς. Για τη λιμνοδεξαμενή με τον Αγροτικής Ανάπτυξης και για τον γιατρό  με τον Υγείας προς τους οποίους είπε να λύσουν αμέσως τα  προβλήματα.

Ο Αχλαδιώτης έχει ελπίδες ότι θα λυθούν γιατί ο κ. Σαμαράς πριν καιρό έλυσε και το πρόβλημα του νησιού με τα καύσιμα όταν δημιούργησε το μοναδικό βενζινάδικο κάτι που δεν υπήρχε και οι κάτοικοι πήγαιναν για καύσιμα στην Τουρκία.

Την προηγούμενη φορά που πήγε πρωθυπουργός στο Καστελόριζο ήταν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου με ένα ταξίδι αστραπή  ανακοινώσε από εκεί ότι η χώρα μπαίνει στο Μνημόνιο.

Και έφυγε αμέσως χωρίς να προλάβει να συζητήσει τα προβλήματα των κατοίκων.

Άλλωστε τι είναι  η λιμνοδεξαμενή και ο μόνιμος γιατρός μπροστά σε αυτά που ακολούθησαν με το Μνημόνιο…