3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο αγώνας του Άγγελου που γεννήθηκε πρόωρα κόλλησε μηνιγγίτιδα στο νοσοκομείο και έχει περάσει 35 χειρουργεία!

Αντιμέτωπο με το πιο τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήρθε ένα νέο ζευγάρι την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, όταν έφερε στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά του.

Ο Γολγοθάς του ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, όταν ο Άγγελος και ο Κωνσταντίνος γεννήθηκαν πρόωρα.

Δυστυχώς δύο εβδομάδες μετά, ο Κωνσταντίνος πέθανε μετά από σοβαρή μόλυνση από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και ενάμιση μήνα αργότερα, ο Άγγελος προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 35 χειρουργεία στο κεφάλι.

Η μητέρα του 6χρονου σήμερα Άγγελου περιέγραψε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά μαζί με τον γιο της.

«Ο Άγγελος έχει ένα αρκετά περίπλοκο πρόβλημα υγείας. Έχει εγκεφαλική παράλυση και σπαστική τετραπληγία. Αυτή η κατάσταση με τη λοίμωξη και τη μηνιγγίτιδα έφερε και άλλα προβλήματα. Σύνολο όλα τα χειρουργεία είναι 35 και αυτά στο κεφάλι», περιέγραψε η μητέρα του.

Η ιστορία του 6χρονου Άγγελου

«Όταν πέθανε ο Κωνσταντίνος το μόνο που σκέφτηκα ήταν να ρίξω όλο το βάρος μου στον Αγγελάκο. Ήταν πολύ δύσκολο. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τα φέραμε στον κόσμο νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος αρρώστησε, πέθανε και το άλλο μου παιδί ήταν με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί… Μετά ήρθε και η ταφή του… Πολλές φορές σκέφτομαι πώς θα ήταν αν ήταν εδώ», εκμυστηρεύτηκε με δάκρυα στα μάτια.

«Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκανα άλλο παιδί. Η απώλεια του μικρού, σε συνδυασμό με την καθημερινή απειλή απώλειας του Άγγελου… Δεν μπορείς να το ξεπεράσεις… Απλά κοιτάς μπροστά να δεις πώς θα το διαχειριστείς… Έχω αποδεχθεί ότι είναι ένα παιδί με αναπηρία. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να κάνει όσο καλύτερα μπορεί αυτό που μπορεί να κάνει. Ας βρει η δικαιοσύνη ποιος φταίει και γιατί» κατέληξε.